Tofu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Tofu Nedir

TOFU NEDİR?

Tofu uzak doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilen bir bitkisel protein kaynağıdır. Son zamanlarda dünyaca tanınmaya ve severek tüketilmeye başlanılan tofu, vegan bireyler için olmazsa olmaz bir besindir. Tofuyu peynirin hayvansal olmayan versiyonu olarak nitelendirebiliriz.

Soya, bitkesel proteinler arasında protein oranı en yüksek olan besinlerden biridir. Bu sebeple sıklıkla tüketilmesi gerekmektedir. Tofu ise soyanın sütü ile yapılır.

Tofuyu peynire benzetmemizin en büyük nedenlerinden birisi, her ne kadar hayvansal olmasa da tıpkı peynir gibi soyanın sütünden faydalanılarak elde edilmesidir.

TOFUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Tofu bitkisel protein açısından zengin olmasının yanı sıra; antioksidan özelliğine sahiptir. Kalsiyum, manganez, demir gibi mineraller ve A, B, C vitaminleri açısından da oldukça zengin bir besindir. Peki tofunun faydaları nelerdir;

  • Tofu kansızlık problemi çeken bireyler için oldukça faydalıdır.
  • Beyin fonksiyonlarını düzenler ve hafızayı güçlendirir.
  • Börek yetmezliği ve böbrek taşı gibi hastalıkların oluşumunu önler.
  • Tansiyonu düzene sokar; tansiyon yüksekliği ve düşüklüğü problemlerine karşı etkilidir.
  • Diyabet hastalarının tüketmesi gereken gıdalar arasında yer almaktadır.
  • Menopoz dönemindeki kadınların sıcak basması, kızarıklık, sinirlilik gibi problemlerini çözer.
  • Kemik erimesi ve kas erimesi problemi olan yaşlılar için oldukça faydalı bir besindir.
  • Kalorisi oldukça düşük bir besin olduğu için kilo problemine sebep olmaz.

TOFU NASIL TÜKETİLİR?

Tofunun üretimini ve şeklini peynire benzettiğimiz gibi, tüketim şeklini de tıpkı peynir gibi düşünebiliriz. Yani tıpkı peynir gibi sabah kahvaltılarında doğrudan tüketilebilir ya da omletlerin içerisine, salatalara, makarnalara eklenerek tüketilebilir.  Salatalık, biber ve domates, marul, roka ve tofu kullanarak lezzetli bir sandviç hazırlayabilirsiniz

İÇİNDEKİLER

Önemli Yazılar