Bel fıtığı, omurgadaki disklerin bozulup omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi sonucu sinirler üzerinde baskı oluşturmasıyla meydana gelir. Çoğu durumda, konservatif tedavilerle (dinlenme, fizik tedavi, ilaçlar) semptomlar kontrol altına alınabilir.
Son zamanlarda 50 yaşın üzerinde bir çok kişi beyin sağlığı için takviye ilaçlar kullanmaya başladı. Dahası çocuklarında herhangi bir hastalık olmamasına rağmen, çocuklarının beyin gelişimi ve sağlığı için takviye ilaç kullanan, kulaktan dolma bilgilerle çocuklarına ilaçlar veren ailelerin sayısı arttı.
Serebral palsi, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan ve hayat boyunca etkilerini gösteren bir hareket ve kas koordinasyon bozukluğudur. Bu durum, beyinde meydana gelen hasar sonucu ortaya çıkmıştır ve çeşitli fiziksel ve zihinsel yetenek kısıtlamalarına sebep olabilir. Ancak, her bireyin serebral palsi deneyimi farklı olabilir ve belirtiler değişkenlik gösterebilir.
Epilepsi, beyin fonksiyonlarını etkileyen ve tekrarlayan nöbetlere yol açan bir nörolojik bozukluktur. Bu rahatsızlık, milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur ve hayatın her alanında büyük zorluklara neden olabilir.