“Anksiyete "kaynağı belirsiz korku ya da endişe hali" olarak tanımlanır. Kaygı kelimesi anksiyete kavramını tam olarak karşılamamakla beraber, Türkçe'de en yakın sözcük kaygı olduğu için kaygı kullanılır.
Sınav kaygısı, sınavlara hazırlanma aşamasında ve sınav anında ortaya çıkan, bedensel, duygusal ve bilişsel belirtilerle kendini gösteren bir durumdur. Kişilerin sınav öncesi ve sınav sırasında yoğun endişe, gerginlik ve korku hissetmelerine neden olan sınav kaygısı, akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir.
Agorafobi, bir kişinin kalabalık yerlere, geniş alanlara veya toplum içinde bulunmaya karşı aşırı bir korku ve endişe duymasıdır. Korku, kişinin kendisini güvende hissetmediği ya da panik atak geçireceği korkusu ile ilişkilidir. Agorafobi, genellikle panik bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu veya başka bir anksiyete bozukluğuyla birlikte görülür.
Borderline Kişilik Bozukluğu, duygusal dengesizlikler, ani öfke patlamaları, kimlik krizleri ve kendine zarar verme gibi davranışlarla karakterizedir. Bu bozukluğa sahip olan bireyler, kendi benlik algılarında sürekli değişimler yaşarlar ve ilişkilerinde kararsızlık gösterirler.
Detoksifikasyon, vücuttaki zararlı maddelerin atılması sürecidir. Bağımlılık, alkol, uyuşturucu veya diğer zararlı maddelere sürekli maruz kalma sonucunda vücutta biriken toksinlerin varlığıyla ilişkilidir. Detoksifikasyon, bu toksinleri vücuttan atarak bağımlılıktan kurtulmayı amaçlar.
Hipnofobi, uyku korkusu olarak da bilinen bir tür özgül fobidir. Kişi, uyumak veya uyku haliyle ilgili düşüncelerden veya durumlardan aşırı derecede korkar. Korku ruh hali, gece uykuya dalma, kabuslar veya uyandıktan sonra tekrar uyumaktan kaçınma gibi şekillerde ortaya çıkabilir.