Turşu Suyunun Faydaları

Turşu Suyunun Faydaları


TURŞU SUYUNUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE ETKİSİ

Mevsim geçişi ve kış aylarında artan salgın hastalıkların etkisi ile bağışıklığa destek olacak besinleri beslenmemize eklememiz bizlere fayda sağlayacaktır.

Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasınadestek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, a vitamini ve c vitamininden zengindir.



TURŞU SUYUNUN SİNDİRİM SİSTEMİNE ETKİSİ

Günümüz dünyasında bir çoğumuz masa başı çalıştığımızdan kaynaklı hareketsizlik kaçınılmaz durumdadır. Bu durumda hareketsizliğin negatif etkilerinden biri olan kabızlık sık görülmektedir.

Günlük lif ihtiyacımızı doğru bir şekilde almamız gerekir.Turşu ve turşu suyunda lif değeri yüksekliği beraberinde fermente ürün olduğundan probiyotik bakterilerde içermektedir.

Bu durum sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına ve bağırsağımızdaki mikrobiyota dengesine destek olmaktadır.



TURŞU SUYU ASİT Mİ BAZ MI?

Bir çok kişinin merak ettiği bu sorunun cevabı, asit olacaktır. Laktik asit fermantasyonu sonucu oluştuğundan kaynaklı asittir. Laktik asit, çeşitli bakteriler tarafından üretilir. Turşu ve suyunun yanı sıra, süt ve yoğurt gibi besinlerde de laktik asit bulunmaktadır.



TURŞU VE TURŞU SUYUNUN FAZLASI ZARARLI MIDIR?

Birçok faydasının yanı sıra fazla tüketim sağlandığında tansiyon dengesizliği, ödem oluşumu, şişkinlik gibi durumlara neden olabilmektedir. Bu nedenle ilaçlarda olduğu gibi beslenmede de dengenin kurulması ve kişinin sağlık durumuna yönelik ilerlenmesi önemlidir.

Dyt. Seda YAĞIZ
Beslenme ve Diyet (Metabolik Dizayn)
Şişli Kolan International

Soru Sor
Telefon: 444 1 443