Kolan Hospital

El ve Mikro Cerrahi Merkezi

El cerrahisi, vücudumuzun omuzdan başlayıp parmak ucuna kadar uzanan ve üst ekstremite olarak isimlendirilen kısmı ile ilgili bir cerrahi daldır. Başta travma ve çeşitli kazalara bağlı olarak meydana gelen el yaralanmalarının tedavisi olmak üzere üst ekstremiteyi ilgilendiren ve cerrahi tedaviyi gerektirecek pek çok problem el cerrahisinin kapsamına girer.

Kolan Hospital Group El Cerrahisi Bölümünde erişkinlerde görülen el ve kol bölgesindeki tüm sorunların tanısı konularak, acil veya planlı cerrahi tedaviler gerçekleştirilmektedir.

El Cerrahisi bölümünde el ve kol bölgesinin tüm kırıkları, çıkıkları ve bunlara bağlı yanlış kaynama, kaynamama ve eklem bozulması gibi komplikasyonlara müdahale edilmektedir.

El Cerrahisi Bölümünde hizmet verilen hastalıklar ve tedaviler;

• El ve kol bölgesinde görülen açık yaralar
  • Damar, sinir, tendon yaralanmaları
  • Doku kayıpları
  • Tümörler

MİKROCERRAHİ BÖLÜMÜ

Çıplak gözle zor görülebilen çok küçük yapıların özel ameliyat mikroskobunun büyütücü etkisinden faydalanarak ve çok ince aletler kullanarak ameliyat edilmesine mikrocerrahi denilmektedir. Kolan Hospital Group Mikrocerrahi Bölümünde bu teknik sayesinde çıplak gözle zor görülebilen iğne ve iplikler kullanarak çapı 1mm den daha küçük damar ve sinirler ameliyat edilebilir.

Böylece kopan el, kol, ayak, bacak gibi organlar yerine takılabilmekte ve çok ince sinir liflerinin onarılması ile yerine takılan uzvun hissetmesi ve yeniden hareket etmesi sağlanabilmektedir.

Ayrıca mikrocerrahi teknik sayesinde serbest doku nakilleri yapılabilmektedir. Böylece dokular damar ve sinirleri ile birlikte nakledildiğinden canlılıklarını ve fonksiyonlarını korumakta ve mükemmel sonuçlar alınabilmektedir.

Vücudumuzdaki en önemli organlardan biri olan ellerimizin, oluşabilecek yaralanmalarının tedavisi; 24 saat aynı kalitede hizmet verecek hastane el cerrahisi ve mikrocerrahi deneyimi ile donanmış bir ekip gerektirir.

Mikro Cerrahi Bölümünde hizmet verilen hastalıklar ve tedaviler;

• İş, trafik ve ev kazaları sonucu ortaya çıkan kısmen ya da tamamen kopmuş uzuvların dikilmesi
  • Tendon, lif, kas yaralanmalarının tamiri
  • Damar ve sinir yaralanmalarının tamiri
  • Kemik kırıkları, çatlaklarının cerrahi onarımı