Kolan Hospital

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

ESTETİK, PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bilim dalı; Estetik ve Rekonstrüktif cerrahi olmak üzere iki bölümdür. Plastik cerrahi; Vücut görüntüsünün daha güzele daha iyiye kavuşturulmasını hedefleyen operasyonları içerirken rekonstrüktif cerrahi; maksillofasiyal (çene ve yüz) cerrahi, kraniyofasiyal (baş ve yüz) cerrahi, mikro cerrahi, el cerrahisi, kaza cerrahisi, doğumsal malformasyonların (kusurlar) cerrahisi, yanık tedavisi gibi doğuştan veya sonradan edinilen şekil ve fonksiyon bozukluklarının cerrahi olarak düzeltilmesini içermektedir.

ESTETİK, PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ BÖLÜMÜNDE YAPILAN UYGULAMALAR

• Alın ve şakak germe ameliyatları (Kaş kaldırma)
  • Burun estetiği ameliyatı
  • Göz kapağı ameliyatı (Blefaroplasti)
  • Karın germe (Abdominoplasti)
  • Meme ameliyatları (Büyütme, küçültme ve dikleştirme)
  • Meme rekonstrüksiyonu (Meme onarımı)
  • PRP (Platelet Rich Plasma-Platelet) uygulaması
  • Yağ emme (Liposuction)
  • Yüz germe ameliyatı

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünde hizmet verilen hastalıklar ve tedaviler;

DERİ KANSERİ

DOĞUMSAL ANOMALİLER

Tavşan dudak, yarık damak, hipospadias, polidaktili (çok parmaklılık), syndactili (parmakların yapışık olması)

ELDE OLUŞAN YARALANMA VE CERRAHİLERİ

El bileğinde bulunan kas kirişlerinin ve ana sinirlerinden birinin içinden geçtiği tünele "karpal tünel" denir. Bazı hastalıklar ve durumlar bu tüneldeki basıncın artmasına ve tünel içindeki sinirin sıkışması ile hareket kısıtlılığı ve ağrıya yol açabilmektedir. Bu hastalığın tedavisinde ilaç ve atel gibi yöntemler kullanılsa da nihai çözüm genellikle ameliyat ile olmaktadır.

Karpal tünel sendromunun ameliyat ile tedavisinde; el bileğinde oluşturulan küçük bir kesi ile tünel içerisindeki basınç azaltılır ve sıkışan sinir rahatlatılır. Hastaların çok kısa sürede iyileşebildiği bu cerrahi yöntem ile ağrı ve hareket kısıtlılığı ortadan kaldırılmış olur.

HİPOSPADİAS

Normalde penis ucunda sonlanması gereken idrar kanalının, doğumsal olarak kısa olması nedeniyle penisin ucunda değil alt kısmında sonlanmasıdır.

• Yüz bölgesi travma ve kesileri (Yüz kemikleri kırıkları tedavisi)
  • Yanıklar, kronik yaralar (Yatak yaraları, diabetik yaralar)
  • Estetik (Plastik Cerrahi) Operasyonları
  • Blefaroplasti (Göz Kapağı Estetiği)

Göz kapaklarındaki sarkma ve torbalaşmaların düzeltilmesidir.

RİNOPLASTİ (BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI)

Burunun kıkırdak ve kemik çatısında işlem yaparak şekil değişikliği ameliyatıdır. Beraberinde nefes alma sorunu da varsa septorhinoplasti birlikte yapılabilir.

KULAK DEFORMİTELERİ

Kepçe kulak, kulak yokluğu vs. durumlarda kulağı normal haline getirmek için yapılan ameliyatlardır.

MAMOPLASTİ AMELİYATI

• Meme Büyütme
  • Meme Küçültme veya Dikleştirme
  • Meme Rekonstrüksyonu (Yeni Meme Yapılması)

Aşırı büyüyen göğüslerde, vücutta ağırlık, omuzlarda ağrı, çamaşır askılarda kesme, altlarında nemlenme ve mantar gibi şikayetler olabilir. Büyük memeleri küçültme, küçük memeler için büyütme ameliyatları yapılmaktadır. Sarkmış olanlar için dikleştirme yapılabilir. Kanser sebebiyle alınmış olanlar için yeniden göğüs yapılabilir.

ABDOMİNOPLASTİ-LİPSUCTİON

Gevşek karın kaslarının, kilo alımının ve hamileliğin bir sonucu olan karın ve diğer bölgelerdeki aşırı yağlanma ve karın sarkıklıkları vakumla yağ emme ve karın germe ameliyatları ile düzeltilebilir.

JİNEKOMASTİ (ERKEKLERDE GÖĞÜS BÜYÜMESİ)

Erkeklerde oluşan kadın tipi meme büyümesidir. Cerrahi tedavi ile düzeltilebilir.

Kol ve bacaklardaki sarkmaların düzeltilmesi.

Yüz ve vücudun değişik bölgelerindeki yara izi ve dövmelerin temizlenmesi işlemleri yapılmaktadır.

Detaylı bilgi için: 444 1 443

Bu Birim Aşağıdaki