Balık Tüketimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Balik Tuketimi Hakkinda Bilinmesi Gerekenler

BALIK TÜKETİMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Havaların soğumasıyla birlikte balıklar; tezgahları, sofraları şenlendirmeye başladı. Protein, omega-3, vitamin ve mineral açısından fazlasıyla zengin olan balıklar insan sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.
Kış aylarında haftada bir kez, yaz aylarında ise ayda bir iki kez balık tüketmenizi öneririm. Hamile kadınların cıva içeriği yüksek olan dip balıkarını tüketmemesi gerekir.


Hamsi
Lüfer
Mercan
Palamut
Uskumru
Kırlangıç
Levrek
Torik
Barbunya
İstavrit
Kılıç
İzmarit
Çipura
Tekir
Fener
Kefal
İskarpit
Kalkan


BALIK TÜKETİMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Zeka gelişimini destekler.
Kemik ve diş sağlığı için oldukça önemlidir.
Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde etkilidir
Kanserin önlenmesinde etkilidir.
Kolestrol seviyesinin düşmesinde ve karaciğer yağlanmasının önlenmesinde etkilidir

Bağışıklık sisteminin korunmasında etkilidir.


SATIN ALIRKEN BALIĞIN TAZE OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?
Gözleri parlak, solungaçları kırmızı ve pembe arası, derisi gergin, parmakla bastırıldığında parmağın izi çıkan balıklar tazedir.


BALIĞA SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Mevsimine uygun balıkları kızartma yöntemi yerine fırınlama, buğlama veya ızgara yöntemi ile pişirerek daha sağlıklı bir şekilde tüketmenizi öneririm.

İÇİNDEKİLER

Önemli Yazılar