
Gluten Hassasiyeti: Nedir ve Belirtileri Nelerdir
Gluten hassasiyeti, birçok kişinin yaşadığı ancak sıklıkla fark edilmeyen bir sağlık sorunudur. Gluten, tahıllarda bulunan bir protein kompleksidir. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda doğal

Gluten hassasiyeti, birçok kişinin yaşadığı ancak sıklıkla fark edilmeyen bir sağlık sorunudur. Gluten, tahıllarda bulunan bir protein kompleksidir. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda doğal

İŞTAHSIZLIK NEDİR?Her yaş grubunda görülen iştahsızlık ya da iştahın kapanması, günlük yiyecek alım miktarındaki azalma ile karakterize olup aç hissetmeme durumu olarak tanımlanabilir.İştahsızlığın hem psikolojik

Romatoloji kas-iskelet sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Romatizmal hastalıklar kas-iskelet sistemi yanı sıra diğer organ sistemlerini de etkileyen hastalıklardır. Başlıca sık görülen iltihaplı romatizmal hastalıklar:Rromatoid

Düşük belirtileri en sık ağrı, kanama ve parça düşürme şeklinde olur. Ancak özellikle küçük haftalarda oluşan gebelik kayıplarında gebelik kesesi çok küçük olduğu için rahim

BROMELAİN NEDİR? ÖDEM ATMAK İÇİN BROMELAİN KULLANIMIÖDEM NEDİR?Ödem, vücutta aşırı sıvı birikimi nedeniyle oluşan şişmeye verilen isimdir. Vücut dokularında sıvı birikimi sonucu oluşan ödem, genellikle

Ananas Bromelain, ananasın sap ve olgulaşmamış meyvesinden ekstraksiyon işlemleri ile elde edilir. En çok sap kısmında bulunmaktadır. BROMELAİN NEDİR? Bromelain, ananasın meyvesinden ve sapından elde

Genel olarak ateş; eğer Susuzluk Ateşi değilse bir enfeksiyonun varlığına işarettir. Önemli olan ateşin derecesidir. Çocuklarda 38 C’nin üzeri ateşlerde ‘yüksek ateş’ tanımına girmektedir ve

BEBEĞİM NEDEN BÖYLE YÜRÜYOR? Çocuklarda görülen içe ve dışa basma şekil bozukluklarının çoğu gelişimsel bir sürecin bir parçası olduğu için 8 yaşa kadar kendiliğinden düzelebiliyor.Ancak

KONUŞMA BAĞIMLILIĞI Bazı insanlar toplum içerisinde diğerlerine göre çok daha fazla konuşmaktadır. Konuşkan olmak iyi bir şeydir. Ancak bu bağımlılık derecesine geldiği zaman kişiye ve

Zencefil, kökleri kullanılan ve Asya mutfağında sıkça yer alan bir baharattır. Baharat olarak kullanılmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Antioksidan özellikleri sayesinde