Yağlı Yiyeceklerin Zararları Nelerdir?

Yağlı Yiyeceklerin Zararları Nelerdir?


YAĞLI YİYECEKLERİN ZARARLARI NELERDİR?

Yağlı yiyecekler yaşamınızın bir parçası haline gelmişse, sağlığınız için endişelenmeniz gerekmektedir. Yağlı yiyecekler obezite, ciltte yağlanma, sivilce, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin azalması, mide krampları, şişkinlik, nefes darlığı, bölgesel yağlanma, kalp hastalıkları, organ yağlanmaları, felç ve beyin fonksiyonlarının bozulması gibi saymakla bitmeyen birçok probleme sebebiyet vermektedir.



UZAK DURULMASI GEREKEN YAĞLI YİYECEKLER NELERDİR?

Uzak durulması gereken yağlı yiyecekler arasında patates kızartması, cips, soğan halkası, pizza, yağda kızartılmış tavuk, sosis, köfte, et ürünleri ve yüksek yağ kullanılarak pişirilen şerbetli tatlılar bulunmaktadır.

Bu tarz yiyecekleri hayatının merkezi haline getirmiş olan bireyler birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu tarz yiyecekleri hayatınızın olmazsa olmazları arasına koymak yerine, kendinize özel bir gün belirleyerek haftada yalnızca bir kez olmak kaidesi ile tüketebilirsiniz.

Az yağ oranına sahip birbirinden sağlıklı ve lezzetli yiyecekler bulunmaktadır. Damak tadınıza en uygun sağlıklı yiyecekleri keşfettiğiniz zaman yağlı ve sağlıksız besinler aklınıza dahi gelmeyecektir. Önemli olan sağlıklı ve lezzetli yiyecekleri keşfedebilmektir.



YAĞLI YİYECEKLERİN YAĞSIZ VE SAĞLIKLI HALLERİNİ DAHA ÇOK SEVECEKSİNİZ

Bazı alışkanlıklardan dolayı balık, tavuk, köfte, biftek gibi hayvansal gıda ürünleri yağda kızartılmaktadır. Ancak bu kaçınılması gereken bir davranıştır. Zaten bu ürünlerde yeterince yağ bulunmaktadır.

Ekstradan yağ kullanılarak kızartılmalarına gerek yoktur. Bu ürünleri yanlarında sebzeler ile birlikte fırında pişirebilirsiniz.